Classic French

BLOG

Classic French

"Classic French" of "French manicure"... Je zou haast denken dat de nagelstijl uit Frankrijk komt, hé? Maar niets is minder waar.

In de jaren '70 van de vorige eeuw werd er in Hollywood veel tijd en geld besteed aan manicures voor de actrices, zodat elk kleurtje nagellak precies bij de outfit van de volgende scène zou passen. Het zorgde ervoor dat de opnames helemaal niet zo vlot gingen als men graag wilde.  Het was Jeff Pink, in die tijd aan het werk in Hollywood (nu bekend als oprichter van Orly International), die met het idee van witte nagellak op de tippen van de nagels op de proppen kwam. Hij lakte de uiteinden van de nagels wit en werkte de rest af met een soort van roze nagellak.

Iedereen was enthousiast over dit idee. De  nagelstijl paste bij elke outfit! Uiteindelijk begon Pink setjes nagellak te verkopen, specifiek voor deze stijl: een flesje witte en een flesje roze/vleeskleurige nagellak. Hij deed dit onder andere bij een modeshow in Parijs waar de modellen gretig gebruik maakten van deze nieuwe, natuurlijke stijl. Toen Pink terugkwam in Amerika begon hij het de "French manicure" te noemen, vanwege het succes dat het in Parijs had gekend.

Algauw werden sterren als Cher en Barbra Streisand met deze stijl nagels op tv gespot en werd de French manicure razend populair.  En ook de dag van vandaag showen bekende figuren zoals Kim Kardashian, Reese Witherspoon, Beyonce... nog trots hun "Classic French" gelakte nagels.